Opa (88) gaat viral: schildert muren eigen zorgcentrum

De 88-jarige meneer Lemmens druk in de weer met zijn passie: schilderen © Facebook Cicero Zorggroep
Voor de 88-jarige meneer Lemmens is onlangs een droom uitgekomen: hij heeft zijn oude passie en beroep, schilderen, nog eens kunnen oppakken. En dat in zijn eigen zorgcentrum in Geulle.
Beelden van de 'schilderopa' gaan inmiddels het hele internet over en zijn al meer dan 500.000 keer bekeken.

Geulle

De muren van de afdeling van meneer Lemmens, in het Ave Maria zorgcentrum in Geulle, konden wel een nieuw likje verf gebruiken. Toen de opa de schilders bezig zag, duurde het niet lang totdat hij zelf ook een kwast in handen had. "Wij hebben het met de bewoners altijd veel over wat ze leuk vinden en wat ze in hun leven allemaal gedaan hebben. En gaan daar ook actief mee aan de slag", vertelt Fabienne Hendrix-Nijssen. Ze werkt in het zorgcentrum en filmde de schilderopa.

Beroepsschilder

"Ik wist dat meneer Lemmens 40 jaar beroepsschilder is geweest. Samen liepen we naar de schilders toe om een praatje te maken. In het begin was hij wat terughoudend, maar toen ze hem een roller aanboden, ging hij meteen aan de slag. Meneer begon helemaal te stralen, zijn hele mimiek veranderde. Sindsdien praat hij al dagen over hoe fantastisch het was."

Filmpje

Hendrix-Nijssen filmde het en deelde het fragment online. Al snel kon haar bericht rekenen op honderden reacties. De video is inmiddels ook al op TikTok gespot. "Mijn telefoon ontplofte toen ik een dag later keek. 'Meneer Lemmens, u bent beroemd op het internet!', vertelde ik hem enthousiast. Ik las wat reacties voor, hij vond het echt fantastisch. Alleen begreep hij niet helemaal wat mensen er nou zo bijzonder aan vonden."

Smaak te pakken

Later die week kwam de medewerkster meneer Lemmens tegen in de gang. Op eigen houtje was hij weer naar de schilders toegelopen voor een praatje. Het duurde niet lang voordat hij weer druk in de weer was met een roller. "Hij klikt goed met zijn oude-beroepsgenoten. Zo lang hij het zelf leuk vindt, mag hij van ons lekker meehelpen."
Meneer Lemmens vindt alle lieve reacties op zijn video fantastisch. © Stichting Cicero Zorggroep