Dieven stelen auto van Jolyn: hondje zit er nog in

Hondje Spoekie van Jolyn is ook gestolen © Jolyn van Lent
Een dief heeft vrijdagavond de auto gestolen van Jolyn uit Brunssum. Haar vierjarige Chihuahua Spoekie zat nog in de auto, en is nu spoorloos.
Dat vertelt Jolyn, die naarstig op zoek is naar getuigen of signalementen, aan L1.
Update 11:00 uur: het hondje is inmiddels gevonden. Spoekie zat in een tas die hing aan de deur van het politiebureau in Kerkrade. Met de Chihuahua gaat alles goed. Het hondje kreeg zelfs nog wat lekkers en een rondleiding van de agenten.

Kindje ophalen

Jolyn was in Brunssum om haar drie maanden oude zoontje bij haar ouders op te halen. Ze parkeerde haar witte Peugeot 108 voor het huis in de Akerstraat, en merkte binnen dat haar auto ineens wegreed. "Ik ben toen met mijn vader zijn auto ingestapt en hebben achter mijn auto aangereden. De dief reed richting de Rembrandtstraat naar de buitenring, maar we zijn hem al snel kwijtgeraakt."

Spoekie

Haar Chihuahua Spoekie zat nog in de auto toen deze werd gestolen. "Hij is vier jaar oud en ik heb hem nu ongeveer drie jaar. Hij is gechipt en kan naar een dierenarts worden gebracht."
De hond heeft een zwart tuigje om met een camouflagepatroon.

Politie

Jolyn heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zij hebben camerabeelden ontvangen en onderzoeken het voorval. "Zoals wij konden zien was het één man die de auto heeft gestolen. Er zouden ook niet meer mensen in hebben gepast. Ik ben bang dat de dief Spoekie ergens op een vreemde plek gaat loszetten", aldus Jolyn.
Mensen die iets gezien hebben, kunnen reageren op haar Facebookbericht dat hieronder is te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!