L1mburg Centraal: docent VISTA College bestraft na #metoo

Foto ter illustratie © iStock
Luchtverkeersleiders MAA besmet dus minder vluchten, een vooruitblik op MVV-VVV en meer Limburgs nieuws.
Met de volgende onderwerpen:

Docent VISTA College bestraft na grensoverschrijdend gedrag

Seksuele toespelingen, die steeds een stapje verder gaan. Ongepaste vragen, ongepaste voorstellen, valse beloftes, uiteindelijk resulterend in een seksuele verhouding. Een oud-leerlinge van het VISTA College in Heerlen heeft op social media een boekje opengedaan over haar ervaringen met een docent. Dat begon toen ze 16 jaar oud was. De school is bekend met het verhaal en heeft een disciplinaire strafmaatregel genomen tegen de docent. Aan tafel Karel van Rosmalen, bestuursvoorzitter van het VISTA College.
Bekijk hier de hele reportage

Nijpend personeelstekort in ziekenhuis Maastricht

Er is een nijpend personeelstekort in het academisch ziekenhuis in Maastricht. Het is geen verrassing dat er steeds meer medewerkers uitvallen door een coronabesmetting. De situatie is kritiek omdat de inhaalzorg onder grote druk komt te staan. Op de verpleeg- en zorgafdelingen mist het MUMC+ momenteel zo'n 150 mannen en vrouwen. In totaal gaat het over ruim 600 medewerkers die noodgedwongen thuis moeten blijven.
Bekijk hier de hele reportage

Luchtverkeersleiders MAA besmet, vluchtschema's aangepast

Omdat veel luchtverkeersleiders op Maastricht Aachen Airport besmet zijn met corona of in quarantaine zitten, zijn er dit weekend op een aantal momenten geen vluchten mogelijk. Er zijn zo veel mensen afwezig dat er roosterproblemen ontstaan. Op zaterdag 5 en zondag 6 februari is er geen vliegverkeer van 06:00 tot 07:00 uur, 10:00 tot 11:00 uur en 13:30 tot 15:30 uur.
Bekijk hier de hele reportage

Activisten Sterrebos trainen mededemonstranten

Meer dan een week actievoeren in het Sterrenbos is verstreken. Er zitten vier actievoerders in de boom, maar buiten het bos worden er voorbereidingen getroffen voor de komende tijd. Zo staat er zondag een nieuwe demonstratie gepland bij het bos. In Maastricht werden er daarom donderdag alvast spandoeken gemaakt. Ook vond er een cursus plaats, gegeven door activisten die al in het bos zaten. Die bereiden nieuwe actievoerders voor op wat er op ze af kan komen.
Bekijk hier de hele reportage

Strijd tegen kanker blijft moeilijk

Eén op de drie mensen krijgt er direct of indirect mee te maken: kanker. Het hoort tot de vijf meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland. Behandelingsmethodes worden steeds beter, maar de strijd blijft een moeilijke. Dat geldt ook voor Hermie van de Pasch uit Ospel, die twee keer door borstkanker werd getroffen.
Bekijk hier de hele reportage

Met nonnevot genieten van MVV-VVV

We blikken vooruit op de derby vrijdagavond tussen MVV Maastricht en VVV-Venlo. Ruim 3000 mensen mogen naar binnen. Dat betekent dat MVV alle seizoenkaarthouders en sponsoren weer kan welkom heten. Die fans moeten wel allemaal 1,5 meter afstand houden. De laatste keer dat er publiek aanwezig was, was op 29 oktober, en om ze weer een warm welkom te geven, krijgt iedereen een nonnevot.
Bekijk hier de hele reportage

Begraafplaats Tongerseweg Maastricht wordt omgebouwd

De algemene begraafplaats in Maastricht wordt omgebouwd naar een rouw- en gedenkpark. De werkzaamheden daarvoor zijn in volle gang. Van de dik 12.000 graven zijn er al meer dan 800 gedolven. Er volgen er waarschijnlijk nog meer; de gemeente is bij sommige graven nog op zoek naar de eigenaar. Behalve dat de begraafplaats wordt uitgebreid en opgeknapt komt er ook een natuurlijke begraafplaats bij.
Bekijk hier de hele reportage