1Lunch: De nachthoreca is het zat en gaat even open

Foto ter illustratie. © iStock
Vandalen slaan toe bij test- en vaccinatielocatie GGD in Geleen, nachtclub in Maastricht gaat uit protest open en een nieuwe bolide voor Max Verstappen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Coronaprotest: nachtleven gaat weer open

Nachtclubs en discotheken gaan uit coronaprotest volgende week zaterdag open. Complex Maastricht sluit zich aan bij de actie. "Er is ons beloofd om perspectief te geven afgelopen persconferentie, maar dat is er nog niet", zegt mede-eigenaar Lucas de Beaumont van Complex Maastricht. Lees hier meer.

Vaccinatie- en testlocatie GGD in Geleen slachtoffer van vandalisme

De test- en vaccinatielocatie van de GGD in Geleen is in de nacht van dinsdag op woensdag ondergespoten met graffiti. De ramen van de oude autoshowroom aan de Hofkamp zijn onder meer beklad met afbeeldingen van een spuit, een doodskop en kruizen. Lees hier meer.

Red Bull presenteert woensdag nieuwe bolide Verstappen

Het Formule 1-team van Red Bull presenteert woensdag de auto waarmee Max Verstappen op jacht gaat naar titelprolongatie. In een filmpje op Twitter maakte de Oostenrijkse renstal bekend dat de RB18, zoals de bolide heet, op 9 februari wordt onthuld. Lees hier meer.

Eeuwenoude muntjes gevonden bij opgravingen in Weert

Bij opgravingen in Weert zijn dertien muntjes gevonden van Jan van Horne, een telg uit het beroemde Van Horne-geslacht. Op de voorkant van de koperen munten met een diameter van 20 millimeter staat het wapenschild van Jan van Horne. Het is volgens archeologisch adviseur Fokko Kortlang een verrassende vondst. Lees hier meer.
Wil je op de hoogte blijven van het coronanieuws? Volg het dan in ons liveblog.