L1mburg Centraal: verschillen tussen patiënten in Euregio

Afbeelding ter illustratie © iStock
Net als het koningspaar trouwen op 2-2, hoogwatergeul Ooijen-Wanssum werkt zoals gewenst en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 2 februari 2022.

Grote verschillen tussen covidpatiënten in de Euregio

Schokkende cijfers uit een vergelijkend onderzoek tussen coronapatiënten op de intensive care in de Euregio. In Maastricht bleken tijdens de eerste coronagolf twee keer meer patiënten te overlijden op de IC dan in Belgisch Limburg. Aken toonde vergelijkbare cijfers, terwijl de regio te maken had met hetzelfde coronavirus.
Bekijk hier de hele reportage terug.

COA: slachtoffer aanval azc Sweikhuizen niet meer in coma

Een van de medewerksters die vorige week hete olie over zich heen kreeg in het azc in Sweikhuizen, is onlangs uit kunstmatige coma gehaald. De andere medewerkster, die ook met olie werd overgoten, moet nog een maand in het ziekenhuis blijven. Dat heeft het justitie woensdag laten weten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoogwatergeul Ooijen-Wanssum succesvol

De hoogwatergeul in Ooijen-Wanssum heeft afgelopen zomer goed gewerkt toen het waterpeil in de Maas een recordhoogte bereikte. Op een animatie is te zien wat er gebeurt als het water van de Maas stijgt. Een oude Maasarm overstroomt dan waardoor Blitterswijck en Ooijen eilandjes worden in het water. En dat levert een daling op van de waterstand ter plekke op van 35 centimeter, maar ook stroomopwaarts is er veel winst geboekt. In Venlo 20 centimeter en in Roermond 5 centimeter. Hiervoor bleef een ramp voor Midden- en Noord-Limburg bespaart.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Marco en Youri trouwen net als koningspaar op 2-2

Het is vandaag 2-2-'22, 2 februari 2022, een bijzondere datum. Zeker voor ons koningspaar. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn namelijk precies 20 jaar getrouwd. De traan, de kus, bijna elke Nederlander zal precies weten welke iconische beelden bij deze woorden horen. De datum, de tweede van de tweede, is voor veel stellen nog steeds een geliefde dag om in het huwelijk te treden. Voor Marco Striekwold en Youri Jagt uit Venlo komt een droom uit: op de huwelijksdag van het koningspaar zelf in het huwelijksbootje stappen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Jubileumzegel is niks voor echte postzegelverzamelaars

Ter gelegenheid van het twintig jarig huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Maxima is er een jubileumzegel uitgegeven. Een populair verzamelobject, maar niet voor de echte postzegelverzamelaars. Bij de Philatelistenvereniging Zuid Limburg hebben ze de hele verzameling van het koningshuis compleet, maar deze komt er niet in...
Bekijk hier de hele reportage terug.

SD Worx presenteert dameswielerploeg

Het is meestal een feestelijk moment: de jaarlijkse ploegenpresentaties van de verschillende wielerteams. Het is een teken dat het seizoen op het punt van beginnen staat. Maar bij de ploeg van SD Worx is het dit jaar anders. Zo wordt één renster enorm gemist: Amy Pieters.
Bekijk hier de hele reportage terug.