Opsporing Verzocht: wie is de deze vrouw uit Nederweert?

Repetities tijdens Opsporing Verzocht over een zaak uit Nederweert © Politie Limburg/Opsporing Verzocht
De politie vraagt dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht opnieuw om hulp voor een zaak in Nederweert. Het gaat om het gevonden lichaam van een vrouw in het Wessem-Nederweert kanaal september vorig jaar.
In de uitzending werd bekend gemaakt dat vlak bij de vindplaats van de vrouw een dode zwarte hond is aangetroffen.

Hond

De politie sluit niet uit dat de hond en de vrouw bij elkaar horen. "We weten niet hoe de hond is overleden. Hij is niet gechipt, dus we kunnen de eigenaar niet achterhalen. Mogelijk is hij van deze vrouw", zegt Cindy Brouns van de politie. "Mocht de hond van iemand anders zijn, horen we dat graag."

België

Omdat de vrouw vlakbij de Belgische grens is gevonden, wordt de compositietekening ook bij onze zuiderburen gedeeld. Tijdens de uitzending wordt alleen de tekening gedeeld omdat het gezicht van de vrouw op foto's waarschijnlijk voller is dan dat het in werkelijkheid was. "Ze heeft waarschijnlijk zo'n een tot drie dagen in het water gelegen. Daardoor heeft haar gezicht veel vocht vastgehouden en lijkt ze voller op de foto's. In de compositietekening hebben we dit aangepast", zegt John Riemen teamleider biometrie.

Geïdentificeerd

Eind september werd het lichaam van de vrouw in het Wessem-Nederweert kanaal aangetroffen. Zij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, maar tot op heden kon ze nog niet geïdentificeerd worden.

Beschrijving

Ook werd diezelfde dag, 28 september 2021, een dode hond dichtbij de plek aangetroffen. De politie heeft ook een beschrijving van de overleden vrouw gedeeld: 'De vrouw had geen kleren aan. Zij is tussen de 50 en 65 jaar oud, 1.70 meter lang en slank gebouwd. Zij heeft blond geverfd haar met een grijze uitgroei en draagt een gedeeltelijk kunstgebit. Ze heeft dichtgegroeide gaatjes in haar oren en een dichtgegroeide navelpiercing. Ze heeft ook opvallend gekleurde gelnagels.'