L1mburg Centraal: Beslissing carnaval vooruit geschoven

Carnavalvierders op het Vrijthof in Maastricht © Jean-Pierre Geusens
Alles (weer) op rolletjes in Schin op Geul, Limburgse voetbalclubs verrijken zich met elf spelers en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 1 februari 2022. Bekijk hier de hele uitzending terug.

Geen aparte coronaregels tijdens carnaval

Na het gesprek tussen de minister van Justitie en Veiligheid en de carnavalsburgemeesters maandagavond resteren eigenlijk meer vragen dan antwoorden. Pas over twee weken komt er meer duidelijkheid over de manier waarop vastelaovend gevierd kan worden. De hoop is dat de anderhalvemetermaatregel tegen die tijd kan worden losgelaten.
Bekijk hier de hele reportage.

Minder coronapatiënten in ziekenhuizen dan verwacht

Carnavalsverenigingen en vastelaovesvierders moeten dus nog wat langer geduld hebben. Klein sprankje hoop: het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen valt lager uit dan verwacht. David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland, is onze gast aan tafel.
Bekijk hier de hele reportage.

Alles (weer) op rolletjes in Schin op Geul

Tijdens de watersnood, vorig jaar zomer, werden complete inboedels vernietigd. Doordat het water metershoog in de woonkamer stond, moesten veel mensen machteloos toezien hoe kasten, banken en spullen door het water vernietigd werden. Bij Bed en Breakfast the Sjinn in Schin op Geul was dat één keer maar nooit meer. Daar zijn ze flink bezig om de meubels op de begane grond mobiel te maken, inderdaad op wieltjes.
Bekijk hier de hele reportage.

Limburgse voetbalclubs verrijken zich met elf spelers

De Limburgse voetbalclubs hebben maandag op de valreep nog veel spelers binnengehaald. Elf spelers werden er gehaald door de clubs, een groot deel van hen net voor de deadline van twaalf uur 's nachts.
Bekijk hier de hele reportage.