VVD: Kom afspraken over Oranjerie na

Afbeelding ter illustratie © Google Streetview
De VVD in het Limburgs Parlement eist dat het provinciebestuur op korte termijn zijn eerdere toezegging nakomt over het dichten van het financiële gat van 1 miljoen euro voor de renovatie van theater de Oranjerie in Roermond.
In december nam het Limburgs Parlement een motie van D66 aan waarin die opdracht stond verwoord.

Geen contact

Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg (CDA) zegde toen toe dat het provinciebestuur begin dit jaar met de gemeente Roermond en theatereigenaar Van der Valk om de tafel te gaan zitten. Maar VVD-statenlid Karin Straus stelt in schriftelijke vragen van de directie van de Oranjerie te hebben begrepen dat er ondanks uitnodigingen nog geen contact is geweest met het provinciebestuur.

Subsidie

Ook de officiële beschikking van een eerder toegezegde subsidie voor de renovatie van 2,1 miljoen euro zou nog niet zijn ontvangen. Dit frustreert de voortgang van het renovatieproject dat volgens planning binnenkort van start gaat. Een definitieve start is echter pas mogelijk als ook de subsidiebeschikking van de provincie Limburg beschikbaar is, zo stelt Straus.
Zij wil daarom weten waarom het toegezegde gesprek nog niet heeft plaatsgevonden en de eerdere subsidie nog niet officieel is vastgelegd. "Wat gaat het provinciebestuur doen om uitvoering te geven aan de breed door het Limburgs Parlement aangenomen motie van 17 december 2021?", zo eindigt Straus haar vragen.

'Intensief contact'

Een woordvoerder van de provincie laat desgevraagd weten dat er intensief contact is met de gemeente Roermond en de Oranjerie over de kwestie. De eerst verantwoordelijke gedeputeerde is Lia Roefs (PvdA). Zij gaat namelijk over de ondersteuningsregeling om de kwaliteit van binnensteden te verbeteren.