Limburgse bomen krijgen nieuw thuis

Afbeelding ter illustratie © iStock
Bomen door heel Limburg worden komend weekend uit de grond gehaald om ze vervolgens op een kansrijkere plek terug te zetten. Op zes plekken in Limburg worden op 4,5 en 6 februari de bomen verplant.
50 Limburgse boeren en burgers planten de geoogste bomen terug. Samen hebben ze plaats voor zo'n 70.000 bomen. Het gaat om jonge bomen en struiken die op andere plekken meer kans hebben om te groeien. Het oogsten begint op 4 februari in Leudal en op 5 februari zijn Vaals, Boschhuizen en Echt-Susteren aan de beurt. Het weekend wordt op 6 februari in Baexem afgesloten.

Doel

Vorig jaar werden in Nederland 250.000 bomen verplant, waarvan 80 procent daadwerkelijk slaagde. Het doel van Stichtig Urgenda, organisator van de actie, is om dit jaar in Nederland een miljoen bomen en struiken te verplaatsen, in Limburg ligt dat doel op 70.000.

Stichting Urgenda

De Limburgse Bomen Boost, de naam van de actie, wordt georganiseerd door Stichting Urgenda. Zij doen dit naar aanleiding van hun landelijke campagne Meer Bomen Nu. Urgenda is een organisatie in samenwerking met onder andere bedrijven en overheden om Nederland sneller duurzaam te maken.