Zorgboerderij weer aan de slag na donaties gereedschappen

Het verwoestende resultaat na de brand © Facebook AC Genegenterhof
Mensen hebben de afgelopen dagen massaal gehoor gegeven aan de oproep van zorgboerderij Genegenterhof in Grathem om tuingereedschappen te doneren. Door een verwoestende brand in een schuur ging het gros van het werktuig verloren.
Mensen met een beperking die op de zorgboerderij werken bleven daardoor met lege handen achter.

Vraag ver overtroffen

"Jullie aanbod om Genegenterhof te helpen is hartverwarmend", schrijft Genegenterhof op Facebook. "Onze vraag is ver overtroffen en dat geeft ons heel veel energie." De zorgboerderij heeft zoveel gereedschappen aangeboden gekregen, dat de cliënten aanstaande maandag en ook de komende weken weer aan de slag kunnen. Zij konden afgelopen maandag wel weer aan de slag in de tuin, met de verzorging van de dieren of houtbewerking, omdat alleen de schuur afbrandde.
Vorige week brak een grote brand uit in de schuur aan de Baexemerweg. Die ontstond vermoedelijk door een houtkachel. In het gebouw zou ook veel hout zijn opgeslagen. Behalve veel gereedschap, stond er ook een tractor. Er vielen geen gewonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!