1Lunch: ANWB roept mensen op thuis te blijven

Harde wind en regen © iStock
De ANWB ziet mensen maandag liever thuis blijven, de bezetters in het bos bij autofabriek VDL Nedcar blijven doorgaan met hun protestactie en een campagne moet Limburgse jongeren op het juiste pad brengen. Dat en meer, maandag in de 1Lunch.
ANWB: 'Ga niet de weg op als dat niet nodig is'
De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Voor Limburg heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) code geel afgekondigd. Volgens Meteo Limburg is er in deze provincie kans op windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. Lees hier verder.
Bezetters bos bij autofabriek VDL Nedcar trotseren storm
De bezetters van het bos bij VDL Nedcar bij Born blijven. Ze trotseren de storm, laat hun woordvoerster maandagochtend weten. Om 11:00 uur mogen twee 'rescue-klimmers' het bos in om iedereen te checken op veiligheid. Het gaat om mensen van de actiegroep Red het Sterrebos zelf, die met toestemming van de handhavers in het bos mogen kijken of het goed met iedereen gaat. Lees hier verder.
De bezetters van het bos bij VDL Nedcar bij Born willen de storm trotseren © Orange Media

LIVE: Mogelijk speciale corona-afspraken met carnaval

Het Veiligheidsberaad praat maandagavond in Utrecht over mogelijke speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. Daarna bespreken de burgemeesters een langetermijnvisie op het coronabeleid. Justitieminister Dilan Yesilgöz en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid schuiven aan. Dit en meer lees je in het liveblog.
Campagne moet Limburgse jongeren op het juiste pad brengen
Een campagne die maandag van start gaat, moet voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden. Ook richt de campagne zich op jongeren die zich al schuldig maken aan criminaliteit. De campagne is opgezet door het RIEC, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum. Dat is een provinciale samenwerking tussen onder meer gemeentes, politie en justitie. Voor het project is een miljoenensubsidie van het Rijk beschikbaar gesteld. Lees hier verder.
Babyconnect moet gegevensuitwisseling dichterbij brengen
In Limburg is maandag de kick-off van Babyconnect. Dat is een project waar allerlei instanties die te maken hebben met het krijgen van een kind, gaan samenwerken bij het delen van gegevens. Er wordt natuurlijk al samengewerkt, maar gegevens zijn nu vaak pas laat beschikbaar tussen hulpverlenende instanties. En dat kan volgens verloskundige Martine Kokkelmans uit Geleen in de praktijk tot problemen zorgen. Lees hier verder.