L1mburg Centraal: Weer aanhoudingen bij Sterrebos

De milieuactivisten geven niet op. © Twitter Red het Sterrebos
Sluiting grote vaccinatielocaties, 19 demonstranten Sterrebos aangehouden en meer Limburgs nieuws in de uitzending van L1mburg Centraal.
De uitzending van zondag 30 januari 2022 met de volgende onderwerpen:

GGD sluit meerdere vaccinatielocaties

De piek in de boostercampagne is voorbij. Daarom sluit de GGD Zuid-Limburg de zogenoemde XXL-vaccinatielocaties in het MECC in Maastricht en de Rodahal in Kerkrade. De GGD is tevreden over het verloop van de boostercampagne.

Weer aanhoudingen bij Sterrebos

De politie heeft de afgelopen dagen 19 mensen aangehouden in en rondom het Sterrebos in Born. Om toegang tot het gebied te voorkomen zijn vanmiddag hekken geplaatst. Dat gebeurde nadat gisteravond mensen met een boot via de Geleenbeek het bos probeerden in te komen. Sinds vrijdag hebben zich in het Sterrebos actievoerders verschanst in bomen. Ze willen daarmee voorkomen dat het gekapt wordt voor uitbreiding van VDL Nedcar.

In de ban van het virus: aflevering 9

Het is de week waarin de besmettingen oplopen, maar Nederland grotendeels van het slot ging. In onze serie 'In de ban van het virus' peilen we wekelijks de gemoedstoestand van Limburgers tijdens de pandemie. Met vandaag: een horecaondernemer, een zelfstandige, en iemand uit evenementenbranche.

Dry January

Een maand geen alcohol drinken, een vloek of een zege? In januari nemen veel mensen tijdens Dry January een alcoholstop. Omdat het goed is voor je gezondheid, of gewoon om te kijken of je een maand zonder kunt. Iedereen heeft zijn eigen reden.

Circus Renz mag weer

De tent staat er al bijna 2 maanden, tot een voorstelling kwam het nog niet. Net voor de eerste voorstelling van Circus Renz in Maastricht ging Nederland in lockdown. De maatregelen zijn versoepeld, en dus mogen de artiesten voor het eerst weer hun "hooggeëerd" publiek ontvangen.

De eerste wedstrijd met publiek

Bij het voetbal mag weer publiek, zo mochten MVV en VVV dit weekend ervaren. En hoewel de sportieve resultaten niet 100 procent goed waren, was het verwelkomen van de fans een speciaal moment. Verslaggever Sem Caelen was er bij en vertelt ons hoe dat allemaal ging.