Lijsttrekkers Forum voor Democratie in Limburg bekend

De raadszaal in Venlo. © Guus Benders (L1)
Forum voor Democratie (FvD) heeft de vier lijsttrekkers in Limburg bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.
De partij doet mee in de vier grote Limburgse gemeenten. Het is de eerste keer dat FvD in Limburg opkomt bij verkiezingen voor de gemeenteraad.

Ander beleid voor Maastricht

In Maastricht wordt Bram Nab (27) lijsttrekker. Hij is momenteel medewerker van de FvD-fractie in het Limburgs Parlement en lid van de partij sinds de oprichting in 2016. Volgens Nab verdient een stad met de schoonheid van Maastricht - zoals hij het noemt - een ander beleid. Centraal voor hem staan daarbij directe democratie, verlaging van belastingen en vooral vrijheid voor alle burgers en ondernemers, ook in tijden van corona.

Normale burger getroffen

Ook voor Amira Lotfy, de lijsttrekker in Sittard-Geleen, zijn dat de belangrijkste thema’s op gemeentelijk niveau. Net als Nab is Lotfy (31) van het begin lid van FvD. Zij heeft een eigen advocatenkantoor in Sittard. Lotfy is juist nu politiek actief geworden, omdat in haar visie de "normale burger getroffen wordt door het vergaande klimaatbeleid en de ingrijpende coronamaatregelen".

Onstappen aan grillen van de dag

De 33-jarige Lars Heuvelmans is lijsttrekker van FvD in Venlo. De van origine uit Venray afkomstige Heuvelmans stelt te staan voor "een weloverwogen en behoudend bestuur zodat we ontsnappen aan de grillen van de dag". Ook voor hem is directe democratie naast burgerrechten een belangrijk thema. Hij werkt als docent in het voortgezet speciaal onderwijs. "Mijn missie is het realiseren van een vrije en eervolle samenleving. Waar de overheid de burger beschermt tegen globalistische en corrupte krachten. En staat die de belangen van de burger dient en niet die van het grote geld of individueel gewin."

Gevolgen draconische maatregelen

Eerder was al naar buiten gekomen dat Sascha Jacobs de lijsttrekker wordt van FvD in Heerlen. Hij heeft een eigen administratie- en belastingadvieskantoor. Voor hem zijn de coronamaatregelen het laatste zetje geweest om politiek actief te worden. "Ik zie van dichtbij wat de draconische maatregelen doen met de (mentale) gesteldheid van onder andere de ondernemer en de jeugd. De jeugd gun ik zo’n onbezorgde jeugd als ik die heb gehad", zo stelt Jacobs. Behalve verzet tegen het coronabeleid verklaart hij zich in Heerlen in te willen zetten voor kansarme jongeren.
FvD neemt in totaal in 50 Nederlandse gemeenten deel aan de raadsverkiezingen, waaronder dus in de vier grote Limburgse gemeenten.