1Lunch: Uitspraak in decennialang slepende zaak over Nicky

Afbeelding ter illustratie © L1
Uitspraak in de zaak van Nicky Verstappen, milieuactivisten bezetten het Sterrebos en corona-afspraken voor carnavalsperiode. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zaak Nicky nadert ontknoping: het kan nog alle kanten op

Het gerechtshof in Den Bosch zal vrijdagmiddag in hoger beroep bepalen of verdachte Jos Brech (59) uit Simpelveld schuldig is aan het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen 11-jarige Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in augustus 1998. Hoe groot is de kans op een veroordeling? Lees hier meer.
L1 TV zendt een speciale uitzending uit. Die begint om 12:45 uur. Ook houden we je op de hoogte via ons liveblog op 1Limburg.

Milieuactivisten geven niet op en bezetten Sterrebos

Zo'n 30 milieuactivisten hebben vanochtend het Sterrebos bij Born bezet. Ze hangen in bomen, hebben zich geïnstalleerd in hangmatten en willen daar semipermanent blijven. "We kunnen het weken volhouden", zegt een activist. Maar waarom hebben ze het bos bezet? Lees hier meer.
Milieuactivisten bezetten het Sterrebos. © L1 (Joop Aerdts)

Mogelijk speciale corona-afspraken voor carnavalsperiode

Er komen mogelijk speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Lees hier meer.

Politie dreigt foto's raddraaiers derby online te zetten

De politie is nog op zoek naar drie mannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging en vernieling tijdens de derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade, eind oktober vorig jaar. Als ze zich niet binnen twee weken melden, worden hun foto's herkenbaar online gezet. Daarvoor waarschuwt de politie. Lees hier meer.

Gevonden lichaam Oolderhuuske is van vermiste Belg

Het lichaam dat vorige week vrijdag in het water bij Resort Marina Oolderhuuske in Roermond werd gevonden, is van een 47-jarige man uit het Belgische Namen. Hij werd sinds begin december vorig jaar vermist. Lees hier meer.
Lichaam gevonden bij Oolderhuuske © Fer Traugott