Politie dreigt foto's raddraaiers derby online te zetten

Relschoppers gooiden met stoelen en borden richting de politie en de Mobiele Eenheid © Frank Kerbusch (Publiciteitsvisie)
De politie is nog op zoek naar drie mannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging en vernieling tijdens de derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade, eind oktober vorig jaar.
Als ze zich niet binnen twee weken melden, worden hun foto's herkenbaar online gezet. Daarvoor waarschuwt de politie. Voor nu zijn de afbeeldingen nog geblurd.

Stewards en agenten gewond

Het duel moest 29 oktober noodgedwongen gestaakt worden wegens ongeregeldheden. Relschoppers gooiden met stoelen en borden richting de politie en de Mobiele Eenheid. In totaal raakten twee stewards en zes politiemedewerkers gewond.
Tijdens en na de wedstrijd verrichte de politie elf aanhoudingen. Eind november sloegen agenten nog eens zeven raddraaiers in de boeien.

Schoppen, spugen en schelden

Maar de opsporingsdiensten zijn nog op zoek het trio. Zo hebben twee van hen de politie geslagen, geschopt, bespuugd en uitgescholden. Een andere man zou met een stoel richting de politie hebben gegooid. Daarbij raakte een politiemedewerker gewond.
De politie is naarstig op zoek naar het trio. © Politie