Limburgse harmonieën en fanfares doen mee aan musical

Afbeelding ter illustratie © Toneelgroep Maastricht
De philharmonie zuidnederland gaat de muziek inspelen van de musical Dagboek van een Herdershond die in mei en juni te zien zal zijn in het MECC in Maastricht. Vijftien Limburgse harmonieën en fanfares zullen tijdens die uitvoeringen beurtelings live op het toneel meedoen.
Dat laten Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht weten.

Openingstune

De muzikale leiding van de musical is in handen van Rob Mennen. De muziek voor de musical is gecomponeerd door Ad van Dijk. De openingstune van de legendarische tv-serie wordt iedere avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. Producent Albert Verlinde: "De composities van Ad van Dijk en de grootschaligheid van deze spektakelmusical vragen om een groot orkestraal geluid en ik ben blij dat philharmonie zuidnederland deze arrangementen gaat inspelen." Toneelgroep Maastricht maakt later bekend welke harmonieën en fanfares hiervoor zijn geselecteerd. Wel zeker is dat de Koninklijke Harmonie Sainte Cecile uit Eijsden tijdens de première op zondag 8 mei 2022 speelt.

Kapelaan

Dagboek van een herdershond wordt een spektakelmusical die twee maanden lang wordt opgevoerd in het MECC. De musical gaat over de jonge kapelaan Erik Odekerke die in 1914 wordt aangesteld in Geleen. Eerder werd de cast van de musical al bekend gemaakt. Die bestaat onder andere uit Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten.