Raad Peel en Maas wil verder met burgemeester Wilma Delissen

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en haar man Paul © Meijel24
Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo blijft de ambtsketting van de gemeente Peel en Maas tot zeker 2028 dragen.
Ze wordt door de raad voorgedragen voor haar derde ambtstermijn in Peel en Maas.

Langstzittende burgemeester

Daarmee wordt Delissen de langstzittende burgemeester van Limburg. Op dit moment is dat nog Stef Strous van de gemeente Maasgouw, maar hij stopt in 2023. Teun Heldens, voorzitter van de vertrouwenscommissie, stelt dan ook dat het 'vrij uniek' is dat Delissen al vanaf oktober 2010 burgemeester is in de gemeente. "Ik ben blij dat het de burgemeester kennelijk goed bevalt."

Goed naar de zin

En dat beaamde ze na haar voordracht. "Ik was vol overtuiging op het moment dat de brief kwam of ik in Peel en Maas wil blijven. Ik heb het goed naar mijn zin." Ook sprak ze dankwoorden uit. "Bedankt voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ook wil ik het thuisfront bedanken voor de steun de afgelopen jaren, want vaak kun je er niet zijn, maar altijd in het belang van deze gemeente. We zien het als een compliment dat ze in onze gemeente wil blijven."

Procedure versneld

Haar tweede ambtstermijn loopt in oktober af. Overigens drong oud-waarnemend gouverneur Johan Remkes de raad er in september op aan om zich nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen uit te spreken over de herbenoeming van Delissen. De procedure voor herbenoeming is toen versneld in gang gezet.
De aanbeveling wordt naar gouverneur Emile Roemer gestuurd. Hij legt het vervolgens weer voor aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na het afleggen van de eed en belofte is de herbenoeming officieel.