1Lunch: Nienke Wijnhoven doet aangifte tegen Rietbergen

Nienke Wijnhoven tijdens haar deelname aan The Voice of Holland © ANP
Voormalig The Voice of Holland-deelneemster Nienke Wijnhoven doet dinsdag aangifte tegen Jeroen Rietbergen, ruim een derde van de Limburgers is het helemaal niet eens met de huidige coronamaatregelen, Fortuna Sittard Vrouwen treedt toe tot de Eredivisie en boeren willen zonnepanelen, maar het net zit vol. Dit en meer, dinsdag in de 1Lunch.

Nienke Wijnhoven doet aangifte tegen Rietbergen

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven uit Horst doet dinsdag aangifte van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Dat bevestigt haar advocaat Sébas Diekstra.
Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice. Vorige week vertelde zij in de talkshow Beau dat zij was betast door Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist. Lees hier verder.

Dit vinden Limburgers van de coronamaatregelen

Ruim één derde van de Limburgers is het helemaal niet eens met de huidige coronamaatregelen. Toch zeggen de meeste provincie-inwoners dat ze de regels naleven. Amper 9 procent geeft uitdrukkelijk aan de maatregelen niet of nauwelijks te volgen. Dat blijkt uit een enquête van L1, die door onderzoeksbureau Flycatcher onder meer dan 500 Limburgers van 18 jaar en ouder is gehouden. Lees hier verder.

Versoepelingen in zicht, wat betekent het voor vastelaovend?

Nu versoepelingen van de coronamaatregelen in zicht zijn, is het de grote vraag in welke vorm vastelaovend dit jaar doorgaat. De Samewerkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) blikken vooruit: Mogelijk optochten, prinsuitroepingen en binnenzittingen. Dat vertelt voorzitter Bart Maes dinsdagochtend in de Nieuwsshow op L1 Radio. Lees hier verder.

Fortuna Sittard Vrouwen treedt toe tot eredivisie

Fortuna Sittard treedt vanaf komend seizoen met een vrouwenteam toe tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De club noemt het een logische stap in de koers die de club wil varen. Algemeen directeur Ivo Pfennings noemt het een mijlpaal in de historie van de club. "Na maanden hard werken, waarbij ook Azerion als business partner en sponsor een belangrijke rol heeft gespeeld, staat het licht dan eindelijk op groen." De komende maanden gaat Fortuna zich focussen op het samenstellen van een waardige selectie. Lees hier verder.
Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures

Boeren willen zonnepanelen maar net zit vol

Boeren zijn gefrustreerd: ze willen zonnepanelen op hun staldaken leggen, maar het net om de stroom terug te leveren zit vol. Ondertussen zien ze dat goede landbouwgrond wordt gebruikt voor de aanleg van zonneweides. Ilse Verhoijsen uit Beringe is een van de ondernemers die tegen het probleem aanloopt. "We hebben nog wel wat dak vrij. We zouden graag meer zonnepanelen willen leggen, alleen het net is vol. Dus we kunnen niet meer terugleveren." Lees hier verder.