Duizenden euro's boete voor café in America

Het Boëms Jeu café in America © Google Maps
Café Boëms Jeu in America heeft van burgemeester Ryan Palmen een fikse boete van duizenden euro's gekregen.
Het café deed zaterdag mee aan een actie van de horeca in de Limburgse gemeente tegen de beperkingen die aan de sector zijn opgelegd vanwege corona. Burgemeester Palmen gaf daar onder voorwaarden groen licht voor.

4400 euro

Vooraf was afgesproken dat alle kroegen vanaf 12.00 uur mochten openen, maar om uiterlijk 16.00 uur dicht moesten zijn. De andere kroegen hielden zich aan die afspraak, maar boa’s constateerden dat na vieren nog klanten in Boëms Jeu waren. Palmen legt het café dan ook een boete van bijna 4400 euro op, bevestigde zijn woordvoerder een bericht op de website van De Limburger maandagavond.

Rowwen Hèze

Boëms Jeu is de enige dorpskroeg in het kleine America, en geniet landelijk enige bekendheid als de stamkroeg van dialectband Rowwen Hèze. Palmen heeft naar eigen zeggen alle dertig deelnemende horecagelegenheden voorafgaand aan de actie zaterdagochtend laten weten dat 16.00 uur écht 16.00 uur is en dat daarna gehandhaafd zou worden.

Reactie Boëms Jeu

De nieuwe eigenaresse van Boëms Jeu, die sinds 1 januari het café in handen heeft, laat weten dat ze niet op de hoogte was dat het café om 16:00 uur helemaal dicht moest zijn. "Toen de boa's binnenkwamen om 16:15 uur was alles al gepoetst en mensen waren het betalen. Als je zwart-wit gaat kijken, dan klopt het, maar ik wist het niet." De eigenaresse heeft dinsdagmiddag een gesprek met burgemeester Palmen om de situatie te bespreken.