Limburgse scholen geven noodgedwongen online les

Afbeelding ter illustratie © iStock
Al zeker drie scholen in Limburg zijn overgestapt naar online onderwijs door de vele coronabesmettingen in klassen.
Na het Bonnefanten College in Maastricht kondigt ook Stella Maris College in Meerssen aan online les te gaan geven. Hetzelfde geldt volgens een tipgever voor het Connect College in Echt.

Stella Maris College

Op vrijdag moesten al drie klassen van het Stella Maris College in quarantaine. Het aantal liep maandagochtend op tot negentien. Dat is daarnaast nog "afgezien van het gegeven dat ook verschillende personeelsleden of thuis zijn vanwege een coronabesmetting of in quarantaine moeten omdat een huisgenoot besmet is geraakt", zo staat in een brief van rector John Hausmans.
De school houdt tot minstens 31 januari de deuren gesloten. Ook het Connect College in Echt zou ook gesloten zijn, meldt een tipgever. De middelbare school was op maandag niet bereikbaar voor een reactie.

Bonnefanten College

Eerder werd al bekend dat het Bonnefanten College in Maastricht maandagochtend besloot om de deuren gesloten te houden voor alle 850 leerlingen. In een brief aan ouders schreef de school dat zoveel leerlingen positief getest waren, dat hele klassen in quarantaine moeten volgens de richtlijnen van de GGD.

Problematisch

De GGD raadt aan dat een hele klas thuis in quarantaine moet als er drie of meer leerlingen in een klas positief zijn getest. Directeur Peter-Mathijs Linsen van het Bonnefanten College wijst erop dat het haast onwerkbaar is wanneer teveel klassen uitvallen: "Indien een kwart van de leerlingen niet meer naar school kan komen, dan is het te problematisch en kun je beter overstappen op online lesgeven."