Explosief gevonden in auto die mogelijk bij plofkraak was

Explosieve Opruimingsdienst vindt explosief in auto in Venlo die mogelijk bij plofkraak betrokken was in Duitsland. © Track88
De politie heeft maandagochtend een explosief gevonden in een auto die vermoedelijk betrokken was bij een plofkraak in het Duitse Essen eerder deze ochtend.
"In de auto zat een ontstekingsmechanisme met daaraan een pakketje, dat later op een veilige plek tot ontploffing wordt gebracht", vertelt een politiewoordvoerster. De politie kan niet bevestigen of de auto daadwerkelijk betrokken was bij de plofkraak. "Maar het vermoeden is er wel en dat wordt onderzocht."

Ontruimd

De politie kwam rond 04:45 uur uit bij de auto in Venlo en bewoners van de straat zijn urenlang ondergebracht bij Tuincentrum Leurs. Rond 11:20 uur was de kust weer veilig en konden ze naar huis. De auto waar het explosief in zat, wordt afgesleept. Niemand is aangehouden.

Plofkraak

Het bankfiliaal in Essen en aangrenzende panden raakten zwaar beschadigd na de kraak maandagochtend. "De explosie had zo'n kracht dat zelfs aan de overkant van de weg ruiten kapot sprongen", vertelt een correspondent.
Bekijk hier de beelden van de schade na de plofkraak in Duitsland:

Gebroeders Wienerstraat

Na een eerdere plofkraak op een geldautomaat in Duitsland in september vorig jaar, werd de Gebroeders Wienerstraat ook al ontruimd omdat daar even later een auto met een explosief werd gevonden. Het voertuig bleek later ook betrokken te zijn geweest bij die plofkraak.