1Lunch: GGD wil ander quarantainebeleid

Foto ter illustratie © iStock
GGD-directeuren willen andere quarantaineregels omdat de mentale schade voor jongeren te groot zou zijn, dievenduo betrapt tijdens vrachtwagenroof, Speurhonden vinden vrouw onderkoeld terug en een flinke nederlaag voor de Venlose trainer van Excelsior tegen Ajax.

GGD wil soepelere quarantaine: 'Mentale schade is te groot'

Net als de burgemeesters donderdag, schrijven nu ook de GGD-directeuren in een gezamenlijk statement dat ze het niet eens zijn met de huidige corona-aanpak. Ze pleiten voor een versoepeling van het quarantainebeleid omdat dit nu voor teveel mentale schade zorgt, vooral bij jongeren. "Als we de regel van quarantaine bij drie of meer besmettingen versoepelen, hoeven er minder klassen naar huis gestuurd te worden", aldus de directeuren. Lees hier meer.

Speurhonden vinden vrouw onderkoeld terug

Een 68-jarige vrouw uit Maastricht die sinds donderdagochtend 9:00 uur vermist was, is vrijdagnacht onderkoeld teruggevonden dankzij speurhonden. Dat gebeurde na een zoekactie van zes uur. Volgens een woordvoerder van de politie was ze enkele meters naar beneden gevallen. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer. Lees hier meer.

Corneille na 9-0 nederlaag bij Ajax: 'Geen Europees voetbal'

Hij hoopte op een gigantische stunt, maar trainer Dogan Corneille uit Venlo had in de KNVB Beker geen kans tegen Ajax met zijn ploeg Excelsior Maassluis. De dubbele cijfers bleven uit, maar met 9-0 moest Corneille duidelijk zijn meerdere erkennen in de Amsterdammers. "Geen Europees voetbal voor ons", zei Corneille in een eerste reactie na afloop bij ESPN. Lees hier meer.

Minder sterfgevallen dan verwacht in Limburg

Er overleden minder mensen dan verwacht in Limburg in de tweede week van januari. Landelijk is het voor het eerst in zes maanden dat het aantal sterfgevallen onder de verwachting ligt, meldt het CBS. Lees hier meer.

Dievenduo dat vrachtwagen leegroofde op heterdaad betrapt

Twee mannen die donderdagnacht een vrachtwagen vol geluidsapparatuur leegroofden op een parkeerplaats naast de A73 bij Oirlo, zijn door de politie op heterdaad betrapt en in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 41 en 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Lees hier meer.