Maurice woest, zijn wijngaard is vernield: 'Onbegrijpelijk'

Vernielde palen en draden op de wijngaard in Gronsveld. © Wijndomein Riesenberg
Maurice Warnier reageert woedend nadat zijn wijngaard in Gronsveld donderdag is vernield. "Palen, draden en staven zijn bewust kapotgemaakt. Onbegrijpelijk!"
Via Facebook probeert hij te achterhalen wie het hebben gedaan. "We zijn op zoek naar specifieke 'helden', namelijk de persoon of personen die het nodig vonden onze wijngaard te molesteren", staat er in de oproep. Volgens een buurman zou de vernieling tussen 12:00 en 14:00 uur zijn gebeurd.

Palen en draden

Warnier vertelt in Route Regio op L1 radio dat met name de infrastructuur van de wijngaard stuk is. "Die is voor een kwart beschadigd. Vooral de palen in de grond en de draden daaromheen die de planten begeleiden zijn vernield. Het is vooral zonde van de tijd die we erin hebben gestoken."
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Een vernielde paal op de wijngaard in Gronsveld. © Wijndomein Riesenberg

Druivenstokken

Het is voor Warnier wel een 'meevaller' dat de wijngaard nog niet vol stond met druiven. Die zijn er pas over twee jaar, omdat de gaard pas begin vorig jaar is aangelegd. "We hebben tot nu toe gezien dat de druivenstokken niet beschadigd zijn."

'Baldadige jongeren'

Wie het veld hebben vernield en waarom, is een groot raadsel. "Het zou passen bij Dry January (alcoholvrije maand januari, red.)", grapt Warnier. "Maar we denken dat dit baldadigheid is geweest van jongeren." Maar om het te achterhalen, heeft het wijndomein een oproep geplaatst op Facebook en gevraagd getuigen zich te melden. Hij is ook bezig met een aangifte.

Vrijwilligers gezocht

Om de vernielde gaard weer te laten opleven, is Warnier op zoek naar vrijwilligers die daarbij kunnen helpen. "Dat zou erg lief zijn."