L1mburg Centraal: The Voice: 'Ongepast, ongewenst, onveilig'

De BOOS-aflevering over The Voice wordt besproken in L1mburg Centraal © L1
Zo ga je om met prikangst bij vaccinatie van kinderen, eerste beelden van babygiraffe GaiaZOO en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 20 januari 2022.

The Voice: 'Ongepast, ongewenst, onveilig'

Ongepaste opmerkingen, ongewenste aanrakingen, een algeheel gevoel van onveiligheid: de beschuldigingen aan het adres van de makers van The Voice of Holland zijn niet van de lucht. Een aangifte vanwege verkrachting tegen zanger Ali B., een componist die foto's van zijn geslachtsdeel stuurt naar deelnemers en Marco Borsato die jonge kinderen betast. Het YouTube-programma BOOS trok de beerput rondom de Voice of Holland donderdagmiddag open. In totaal kwamen er bij BOOS tientallen meldingen binnen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In de uitzending komen de slachtoffers aan het woord.

Geen onderzoek Tanja Groen: locatie blijkt konijnenburcht

Het Openbaar Ministerie gaat de drie plekken in de buurt van Geldrop waar mogelijk de stoffelijke resten van Tanja Groen begraven zouden liggen, niet verder onderzoeken. Na kort onderzoek blijkt dat het om een konijnenburcht gaat. "Het is een netwerk van konijnenholen, dat uit meerdere, onderling verbonden ruimtes bestaat", schrijft het OM.

Eerste beelden van babygiraffe in gesloten GaiaZOO

Er zijn nog steeds geen bezoekers welkom in bijvoorbeeld musea, dierentuinen en pretparken. Om de achterban toch een beetje op de hoogte te houden zendt GaiaZOO in Kerkrade af en toe een livestream via Facebook uit. Deze keer was het extra bijzonder omdat de kijkers voor het eerst een babygiraffe konden zien die in november is geboren.

Roda klaar voor thuisduel tegen ADO Den Haag

De drie Limburgse clubs in de Keuken Kampioen Divisie komen vrijdag in actie. De topper van de speelronde wordt in Kerkrade gespeeld. Nummer zes Roda JC ontvangt daar nummer vijf ADO Den Haag.