L1mburg Centraal: Oud-kandidaat Nienke over The Voice

Nienke Wijnhoven tijdens de halve finale van The Voice of Holland in 2018. © ANP
Slachtoffer seksuele incident krijgt te vaak de schuld, drie Limburgse kanshebbers voor Appeltje van Oranje en meer Limburgs nieuws.

Waterschap kon hoogwater Heuvelland lastig voorspellen

Waterschap Limburg had grote moeite om tijdens het hoogwater van half juli precies te voorspellen wat er gebeurde met de waterstanden van de Geul en Gulp in het Heuvelland. Dat blijkt uit een evaluatie die het waterschap door een extern bureau heeft laten uitvoeren. Dijkgraaf Patrick van der Broeck is te gast aan tafel.

Oud-kandidaat Nienke doet boekje open over The Voice

Nienke Wijnhoven is overladen met reacties. De oud-deelneemster van The Voice zat in de talkshow Beau en vertelde daar openhartig over wat ze achter de schermen bij de talentenjacht had meegemaakt.

Slachtoffer seksueel incident krijgt te vaak de schuld

Victim blaming, het slachtoffer de schuld geven van een seksueel incident, komt nog steeds te veel voor. Vijfenzeventig procent van de mensen die voor het eerst met hun verhaal naar buiten komt wordt geconfronteerd met minimaal één negatieve of beschuldigende opmerking. Daarom moet er volgens de rijksoverheid meer bekendheid komen rondom victim blaming.
Laurens uit Voerendaal is ervaringsdeskundige. Hij sprak via social media af met een andere jongen, maar tijdens de date vond hij het allemaal te heftig worden.

Drie Limburgse kanshebbers voor Appeltje van Oranje

Drie maatschappelijke projecten uit Limburg zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Deze appeltjes worden elk jaar uitgereikt door de koning of de koningin en dit jaar staan projecten centraal die ijveren voor kansengelijkheid bij jongeren.
Zo is het Jongeren Netwerk Limburg geselecteerd vanwege zijn inzet om leerlingenraden, jeugdraden en cliëntenraden met elkaar te verbinden. Code043 uit is kanshebber omdat het allerlei activiteiten organiseert voor de Maastrichtse jeugd. De derde Limburgse genomineerde is Next Step Perron045, een project waarbij jongeren met allerlei problemen worden geholpen.

Dakarrijder André Thewessen is weer thuis

Dakarrijder André Thewessen is weer thuis in Schimmert na zijn avontuur in de Saoedische woestijn. Hij heeft de finish van de zwaarste woestijnrally ter wereld heelhuids gehaald, ondanks een megaklap in de een na laatste etappe.