Ook Limburgs Museum verandert voor één dag in sportschool

Het Limburgs Museum in Venlo © iStock
Het Limburgs Museum in Venlo verandert woensdag voor één dag in een sportschool. Dat doet het museum uit protest tegen de coronamaatregelen.
Omdat musea dicht zijn en sportscholen niet, kan het museum op deze manier toch open. Het Limburgs museum sluit zich aan bij de landelijke actie Museum Gym. Hiermee hopen de musea het kabinet aan te sporen de cultuursector snel te openen.

'Veilig op bezoek'

"Er is geen logische reden om musea gesloten te houden. Iedereen kan hier veilig op bezoek komen. We werken onder andere met tijdsloten en kunnen zo de drukte onder controle houden en de anderhalvemeter afstand waarborgen. Dat werkt heel erg goed, je hebt hier minder last van drukte dan in een supermarkt", licht directeur Bert Mennings van het Limburgs Museum toe.

Zumba en yoga

Het Limburgs Museum gaat zumba- en yogalessen organiseren. Ook het Heerlense SCHUNCK gaat de deuren openen. Op dit moment kunnen de bibliotheek en de muziek- en danslocatie in het complex wel open. Daar worden pilatesles gegeven. Tenslotte gaat Museum Thorn ook sportlessen organiseren.

Knipbeurt

Daarnaast gaan woensdag de theaters in Nederland acties organiseren. Het Limburg Festival en de ECI Cultuurfabriek in Roermond knippen in de theaterzaal van het gebouw bezoekers. Terwijl ze een knipbeurt krijgen, kunnen ze naar een voorstelling kijken.