Venlonaar rijdt per ongeluk wolf dood: 'Zie hem nog liggen'

Afbeelding ter illustratie © iStock
Venlonaar Nico Verkroost reed zondagavond onderweg naar huis per ongeluk een wolf dood op de A67 bij Aalst.
In eerste instantie dacht hij een vos te hebben aangereden. Doordat het donker was, had hij niet in de gaten dat het om een wolf ging. Daar kwam hij thuis pas achter, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Aanrijding

Verkroost, eigenaar van een sloop- en klusbedrijf, reed naar huis na een klantbezoek. Ter hoogte van Aalst reed hij over iets heen. "Mijn bestelbus kwam helemaal omhoog."

De berm

Hij stopte op de pechstrook en zag, samen met een automobilist die ook zijn voertuig aan de kant zette, een beest liggen. "Omdat het een gevaarlijke situatie was, hebben we met z'n tweeën het dode dier snel de berm ingetrokken", vertelt Verkroost aan Omroep Brabant. "Ik zie hem nog liggen." De Venlonaar alarmeerde direct de dierenambulance.

Foto's

Bij thuiskomst kreeg hij foto's doorgestuurd van de andere automobilist. Toen viel alles op zijn plek. "De foto's waren gruwelijk, met open buik, ingewanden en zo."

Schade

Schade hield zijn voertuig er niet aan over, maar een naar gevoel blijft Verkroost bij. "Ik vind het erg triest om zo'n mooi, prachtig dier dood aan de kant van de weg te zien liggen."