Limburg Centraal: Zelfmoordtaboe doorbreken op Blue Monday

Foto ter illustratie. © iStock
Sekswerkers weer aan de slag, campagne om taboe rond zelfdoding te doorbreken en meer Limburgs nieuws.

Verlengen van prinsessen-expositie geen optie

Het is een van de grootste en duurste tentoonstellingen ooit in het Limburgs Museum. Met meer dan 200 werken uit 50 verschillende internationale musea. Maar de lopende tentoonstelling over de prinsessen van Thorn kan door de voortdurende sluiting van de culturele sector nu al een maand niet worden bezocht. Verlengen van de tentoonstelling is geen optie.

Sekswerkers weer aan de slag

Sekswerkers mogen hun deuren weer openen, tot 17.00 uur. Sanne Privé in Herten heropent weliswaar, maar weet niet of ze overdag en in deze korte tijd genoeg omzet kan draaien. Normaal is de club open tot 23.00 uur. Veel klanten komen in de avond omdat ze overdag werken. Toch wil ze graag de deuren openen om de mensen weer blij te maken.

Groot tekort aan personeel voor technische klimaatberoepen

We moeten van het gas af, onze huizen moeten worden geïsoleerd en steeds meer mensen willen zonnepanelen. Om de klimaatdoelen te halen is er veel werk aan de winkel, maar wie moet dat allemaal gaan doen? Volgens het UWV stonden er volgens de laatste cijfers van vorig jaar landelijk 46.000 vacatures open in de technische beroepen.

Campagne om taboe rond zelfdoding te doorbreken

Zelfdoding is een moeilijk onderwerp om over te praten. Dat moet anders vindt gezondheidsinstelling Met GGZ in Roermond. Die instantie voor geestelijke gezondheidszorg heeft samen met de GGD Limburg-Noord en gemeenten en provincie de handen in een geslagen om een preventiecampagne op te zetten. Het doel daarvan is het taboe rondom suicide doorbreken. Angelique en Kimberley uit Roermond hebben beiden geprobeerd een einde aan hun leven te maken. Zij willen dat het onderwerp bespreekbaar wordt, zodat ze destijds met hun suïcidale gedachten geholpen hadden kunnen worden.

Oud-Roda JC-directeuren veroordeeld tot taakstraf

Voormalig Roda JC-directeur Ton Caanen (55) is veroordeeld tot 240 uur taakstraf. De rechter ziet voldoende bewijs voor valsheid in geschrifte en oplichting rondom de aankoop van zijn woning in 2015. Ook Wim Collard (60), die eveneens tot de Roda JC-directie behoorde, en voormalig Roda-commissaris Hessel Meijer (63) zijn veroordeeld tot taakstraffen van respectievelijk 80 en 120 uur.

Susteren heeft het oudste klooster van ons land

Het onderzoek heeft maar liefst 30 jaar geduurd. Naast de Amelbergabasiliek in Susteren is begin jaren '90 begonnen met de opgravingen van het klooster dat daar diep onder de grond lag. De opgravingen zijn afgerond, de resultaten zijn bekend. Het klooster van Susteren is volgens de geschiedkundigen het oudste klooster van ons land.

Fortuna Sittard thuis onderuit tegen AZ

Een klap voor Fortuna Sittard. De Sittardse voetbalploeg heeft de eerste wedstrijd van de competitie in de eredivisie na de winterstop verloren. Het team kreeg veel kansen, maar ging toch onderuit. AZ was in Sittard te sterk met 1-2, mede door een blunder van de Sittardse verdediging. Tóch is trainer Sjors Ultee tevreden over het spel.