L1mburg Centraal: Festivals willen duidelijkheid

Pinkpop 2019
Terugblik op het hoogwater, festivals willen duidelijkheid en meer Limburgs nieuws.

Geestelijke gezondheidsproblemen bij jongeren door coronacrisis

Eenzaamheid, verveling, frustratie. Jongeren hebben het niet makkelijk deze coronacrisis. De vrijdag afgekondigde versoepelingen komen dan ook als geroepen. Eindelijk mag er weer wat meer. Belangrijk, juist voor die jeugd, zei minister van volksgezondheid Ernst Kuipers tijdens de persconferentie.

Terugblik op het hoogwater

Aan tafel Leon Houben, regionaal operationeel leider van de veiligheidsregio Zuid-Limburg. Wat ging er goed, en wat er niet goed, tijdens de hoogwatercrisis afgelopen zomer? De komende weken verschijnt er een aantal evaluaties. Het hoogwater is dit weekend exact een half jaar geleden. Honderden hulpverleners waren dag en nacht in touw, in een crisis die voor Limburg ongekend en ongeëvenaard is.

Festivals willen duidelijkheid

Gaan de Limburgse muziekfestivals dit jaar wel door? De organisaties snakken naar duidelijkheid en vragen dat het kabinet komt met een langetermijnstrategie. Er is veel onzekerheid en de festivals merken dat met name Amerikaanse band hun Europese tournee afzeggen.

In de ban van het virus - deel 7

Nederland is sinds dit weekend weer een beetje van het slot. Na vier weken harde lockdown snakten veel mensen naar versoepelingen. Wekelijks peilen we de gemoedstoestand van Limburgers tijdens deze pandemie. Vandaag gaan we langs bij een student, een zelfstandig ondernemer in de bouw en een huisarts.

Schaatscoach Jan Coopmans gaat voor goud

Nog een kleine drie weken tot de Olympische winterspelen in Peking. Geen Limburgers actief op het ijs of in de sneeuw. Maar wel een Limburgse Bondscoach Jan Coopmans uit Baarlo heeft de moeilijke taak om de tactiek richting Olympische Goud op de onderdelen ploegachtervolging en massastart uit te stippelen.