Corona drukt stempel op carnaval: geen stadsprins in Sittard

Afbeelding ter illustratie © iStock
Sittard krijgt dit jaar geen stadsprins. Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag.
Ondanks de versoepelingen denkt de vereniging dat een volwaardig vastelaovesseizoen niet mogelijk is. Daarom is besloten dat er geen prins wordt uitgeroepen.

Kanon van 't Balkon

De stadscarnavalsvereniging heeft besloten om het Kanon van 't Balkon onder voorbehoud door te laten gaan. De Marotte gaat er wel van uit dat het evenement in afgeslankte en alternatieve vorm zal plaatsvinden.

Aangepast programma Maastricht

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers liet zaterdag al weten dat er aan een aangepast programma voor de Maastrichtse carnaval wordt gewerkt. Een aantal grotere (binnen) evenementen schrapt de vereniging, maar verder is nog alles mogelijk. Ook het uitroepen van een stadsprins is nog een optie.

Alternatieven

Hoewel Kanon van 't Balkon in Sittard nog op de vastelaoveskalender staat, wordt de kans dat grootschalige carnavalsevenementen doorgaan steeds kleiner. Eerder deze week werd de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo vanwege de coronapandemie afgelast. En de organisatie van de Sjtasiefestasie in Roermond werkt ook aan een alternatieve vorm.
Venlo heeft eerder de knoop al doorgehakt en besloten d optochten, prinsuitroepingen en recepties te schrappen.