L1mburg Centraal: blijdschap om versoepelde lockdown

Kappers weer open door versoepelde lockdown © L1
De versoepelde lockdown, onderhoudsbedrijven Maastricht Aachen Airport bezorgd over hun voortbestaan en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van zaterdag 15 januari 2022. Met de volgende onderwerpen:

Versoepeling van de lockdown

Opluchting en blijdschap. Dat is de emotie bij veel Limburgse ondernemers nu de corona-maatregelen flink zijn versoepeld vanaf vandaag. Hoewel de horeca nog niet open mag en musea en theaters nog steeds dicht blijven, is de vreugde groot. Ook bij horeca-ondernemers die bij wijze van protest maar één dag geopend mogen zijn.

Onderhoudsbedrijven Maastricht Aachen Airport bezorgd over hun voortbestaan

De onderhoudsbedrijven op Maastricht Aachen Airport maken zich grote zorgen over hun voortbestaan. Door het eindeloze gesteggel over de toekomst van het vliegveld in Beek staat de werkgelegenheid van honderden werknemers op het spel, zo zeggen zij. Alleen al de publiciteit over een eventuele sluiting kost klanten.

Die-hard gamer bij de E-games Venlo

Sem van der Velden is 17 jaar en soms wel tien uur per dag Fortnite. Door de lockdown is het spelen van dit spel alleen maar fanatieker geworden. Samen met zijn broertje is hij dagelijks te vinden in een speciale gamekamer die zij hebben. Zaterdag spelen zij ook dit spel tijdens de e-spelen, dat vanuit de gemeente Venlo is georganiseerd.