L1mburg Centraal: twijfels over boosterprik bij zwangerschap

Afbeelding ter illustratie © iStock
Maastrichts bedrijf maakt medische mondkapjes type 2, huizenprijzen stijgen vooral in Noord-Limburg en meer Limburgs nieuws.

Versoepelingen voor winkels, sport en onderwijs uitgelekt

Het verzet tegen de lockdown groeit met de dag, net als de burgerlijke ongehoorzaamheid. De lijst van Limburgse steden waar vrijdag of zaterdag de winkels en horeca sowieso van plan zijn de deuren te openen, wordt langer en langer. De grote vraag is wat het kabinet gaat doen, vrijdag tijdens de persconferentie. Er komen versoepelingen, zo lekte donderdag al uit, maar lang niet voor iedereen.

Maastrichts bedrijf maakt medische mondkapjes type 2

Over de door het OMT voorgestelde mondkapjesplicht op drukke plekken in de buitenlucht hebben we nog niets gehoord. Wat gaat de regering beslissen? Toen het advies van het OMT bekend werd, liet de branche van drogisterijen al snel weten dat ze daarvoor te weinig voorraad hebben. Producent Medprotex uit Maastricht kijkt vreemd op van die mededeling.

Zwanger zijn en twijfelen over de boosterprik

Wel of geen vaccinatie kan voor mensen een dilemma zijn. Voor zwangere vrouwen is het zo mogelijk nog moeilijker een beslissing te nemen. Want heeft een vaccinatie bijvoorbeeld invloed op het ongeboren kindje? Gynaecologen roepen op tot vaccineren, want inmiddels is bekend dat de kans om zwaar ziek te worden van corona bij stuk groter is als je zwanger bent. Lisette uit Merkelbeek is 27 weken zwanger en twijfelde lange tijd over haar boostervaccinatie.

Huizenprijzen stijgen vooral in Noord-Limburg

Het is eigenlijk geen nieuws meer: de huizenprijzen zijn alweer, gestegen het afgelopen jaar. Maar toch is er in Limburg iets opvallends aan de hand. In het zuiden blijven de prijsstijgingen een beetje achter bij het landelijk gemiddelde. Inmiddels is Zuid-Limburg één van de goedkoopste regio's om een huis te kopen. Terwijl in het noorden van de provincie de prijzen van de huizen juist harder stijgen dan het landelijk gemiddelde. Wat is er aan de hand?

HandbaL Venlo gaat Europees

HandbaL Venlo is op dit moment één van de beste ploegen in het Nederlandse handbal. Maar ook Europees gaat het voortreffelijk. De handbalsters spelen de komende twee dagen twee Europese duels. Beide wedstrijden vinden plaats in Servië.

Zwemmen in koud open water is hot

Zwemmen in koud open water is hot. Nu de sportscholen en zwembaden gesloten zijn vanwege de lockdown, zoeken mensen een alternatief om gezond en fit te blijven. De oplossing voor velen zijn de meren en plassen, waar ze zwemmen of gewoon even een frisse plons nemen.