Lichtstoet en dansen uit protest tegen de lockdown

Mensen in Maastricht en Sittard protesteren tegen de sluiting van de winkels © Track88
Uit protest tegen de lockdown zijn woensdagavond in Sittard en Maastricht mensen de straat opgegaan. De demonstraties verliepen vredig en vooral feestelijk met een lichtstoet en dansende mensen.
In Sittard is woensdagavond al een voorschot genomen op de aangekondigde protesten van zaterdag waarbij winkeliers en horecabazen de deuren gaan openen. In het centrum kwamen vele honderden mensen bijeen om hun ongenoegen te uiten over de in hun ogen strenge lockdown. Dat ging er vredig en vooral feestelijk aan toe. Op de markt is het protest afgesloten met zwaaiende lichtjes, wuivende handjes en dansende demonstranten.
De lichtstoet in Maastricht werd voor de vierde keer week achtereenvolgend georganiseerd. Volgens een correspondent wordt het animo voor de tocht steeds groter. Vorige week liepen in Maastricht vijftig mensen mee. De demononstranten, onder wie veel ondernemers, willen zo aandacht vragen voor de sluiting van de niet-essentiële winkels.
De stoet vertrok vanaf het Vrijthof en keerde via de winkelstraten en wijken terug op het plein. Na ruim een uur lopen is de wandeltocht beëindigd.