L1mburg Centraal: Gaat Venray asielzoekers opvangen?

Voormalig staatssecretaris van Asiel, Ankie Broekers-Knol © ANP
Dumoulin rijdt Giro én Gold Race en Teunissen in klassiekers, jeugd mag drie uur langer buiten sporten en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 11 januari 2022.

Venray buigt zich over opvang asielzoekers

De verplichte noodopvang voor asielzoekers in Venray blijkt niet juridisch onderlegd. Toch gaat het gemeentebestuur wellicht asielzoekers opvangen in Oostrum. Dinsdag was er de hele dag overleg. Half december droeg het Rijk de gemeente Venray op om op korte termijn 500 asielzoekers op te nemen. Dat veroorzaakte de nodige commotie. Verslaggever Frank Moonen is in Venray.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Laagste besmettingscijfers in Limburg ondanks forse stijging

In de 99ste week van de coronacrisis komt het RIVM voor de 80ste keer met een weekoverzicht. Ondanks een gestegen aantal positieve coronatests, is Limburg is op dit moment de provincie met het laagste besmettingscijfer van Nederland. Landelijk is het aantal besmettingen de afgelopen week met 33 procent gestegen. We praten erover met Volker Hackert van de GGD Zuid-Limburg.
Bekijk hier de hele reportage.

Dumoulin rijdt Giro én Gold Race, Teunissen in klassiekers

Wielerploeg Team Jumbo-Visma, met flinke Limburgse inbreng, ontvouwde de plannen voor het nieuwe seizoen. Het betekent ook een nieuw seizoen voor Tom Dumoulin, die na een lastig en ook bijzonder jaar het plezier in de sport weer terug vond en zijn vizier gaat dit jaar op de Giro d'Italia. Dumoulin ontbrak overigens op de presentatie, in tegenstelling tot Mike Teunissen.
Bekijk hier de hele reportage.

Jeugd mag drie uur langer buiten sporten

Vanaf nu mogen kinderen en jongeren tot 17 jaar weer samen langer buiten sporten. Tot acht uur in de avond mag er getraind worden. Dat was tot vijf uur in de middag. Bij voetbalclub DVO Sittard staat de eerste training weer op het programma. Verslaggever Maurice Jessen is bij DVO.
Bekijk hier de hele reportage.