Duitsland levert moordverdachte Heerlen over aan Nederland

Politie op locatie na schietpartij in Heerlen © Track88
Duitsland levert een verdachte van een moord in Heerlen woensdag over aan Nederland. Deze 30-jarige Zouo A. wordt verdacht op 13 november vorig jaar in Heerlen een man doodgeschoten te hebben.
A. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van moord of doodslag, liet het Openbaar Ministerie in Limburg weten. Eerder zei de politie al dat de man als gevaarlijk te boek staat.

Schietpartij

Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Zouo A.

De man vluchtte na de schietpartij naar Duitsland, waar hij op 20 december in Wassenberg, vlakbij Roermond, werd opgepakt. Later die dag werden twee 24-jarige mannen uit Sittard en Heerlen opgepakt. Zij worden ervan verdacht de hoofdverdachte geholpen te hebben uit handen van de politie te blijven.

2007

Het is niet voor het eerst dat de man van een dodelijk misdrijf verdacht wordt. Hij overviel in 2007 op 16-jarige leeftijd in Amstelveen een winkel en stak daarbij een 62-jarige medewerker dood. Daarvoor werd hij veroordeeld tot drie jaar jeugddetentie met tbs.