Waaghals rijdt met 100 km/u door centrum Roermond

Afbeelding ter illustratie © Erwin Minkenberg
Een 24-jarige automobilist uit Roermond haalde vorige week gevaarlijke capriolen uit in het centrum van zijn stad. De bestuurder werd van het begin tot het eind gevolgd door agenten in een videoauto.
Dat meldt de politie maandag.

Diverse overtredingen

Het oog van de politieagenten viel woensdagmiddag rond 13:00 uur op een autodie met hoge snelheid over de Maastrichterweg reed. Vervolgens waande de chauffeur zich door het centrum waar hij niet alleen te hard reed, maar ook nergens richting aangaf, diverse auto's inhaalde over een doorgetrokken streep, over de busbaan scheurde en een rood stoplicht negeerde.

Over de 100 km/u

Op de Wilhelminasingel trapte hij het gaspedaal in waarna een snelheid van 123 kilometer per uur werd gemeten, waar maximaal 50 is toegestaan. Vervolgens racete de automobilist op het Wilhelminaplein met 100 kilometer per uur door rood in de richting van de Venloseweg.
De politie heeft de hardrijder op video vastgelegd. © Facebook Politie Eenheid Limburg

Rechter

Agenten hadden de dollemansrit van begin tot eind gefilmd, waarna de man aan de kant werd gezet en zijn rijbewijs ingevorderd. De twintiger moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter en een verplichte rijgeschiktheidstest volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).