1Lunch: Glijpartijen door spekgladde wegen

Twee fietsers kwamen ten val door de gladheid. © Track'88
De scheepvaart op de Maas is gestremd vanwege een hoogwatergolf, op een parkeerplaats in Maastricht werd een overleden persoon gevonden en het was vanochtend op sommige plaatsen spekglad. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Scheepvaart op Maas gestremd door hoogwatergolf

De scheepvaart op de Maas bij Belfeld en Roermond is vandaag gestremd vanwege hoogwater dat zondag sneller steeg dan verwacht. De Maas bereikte bij Sint Pieter onder Maastricht een afvoer van 1415 kubieke meter per seconde. Daarna is de waterstand in de rivier weer wat gezakt en lijkt die volgens Rijkswaterstaat maandag stabiel op een afvoer van 1350 kubieke meter per seconde. De komende dagen zakt het water verder. Lees hier meer.

Overleden persoon gevonden op parkeerplaats

Op de parkeerplaats van het Stadionplein in Maastricht is vanochtend een overleden persoon bij een auto gevonden. Over de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer is niets bekend. Lees hier meer.
De politie is nog bezig met onderzoek. © L1

Verstappen sluit 'exclusieve' deal met betaalzender Viaplay

Max Verstappen is een exclusieve overeenkomst aangegaan met streamingdienst Viaplay, dat de komende jaren de Formule 1 in Nederland uitzendt. De Limburgse wereldkampioen fungeert als ambassadeur van het bedrijf, dat ook in andere landen over de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport beschikt. Lees hier meer.

Gesprongen waterleiding: water stroomt door straat

Door een gesprongen waterleiding is de Tegelseweg in Venlo ondergelopen. Het gaat om een hoofdwaterleiding bij Op den Hamel. Lees hier meer.
Het water dat op de straat terecht is gekomen door de gesprongen leiding © Keistadnieuws

Fietsers gewond door valpartij op spekglad wegdek

Het was vanochtend lokaal spekglad op de wegen. Bij de politie kwamen meerdere meldingen van ongevallen binnen door glijpartijen. In Maastricht gingen twee fietsers onderuit vanwege de gladheid. Ze moesten allebei in het ziekenhuis behandeld worden. Ook in Kerkrade raakte iemand gewond vanwege de gladheid. Lees hier meer.
Een wijkagent kon nog net voorkomen dat hij op het asfalt terecht kwam.