Basisschool Horst voor tweede keer dupe van vernieling

In een korte tijd werd de school weer vernield. © Facebook Politie Horst
Weer was het raak bij basisschool De Twister in Horst. Daar werd afgelopen zaterdag een raam ingetrapt.
De politie was in de buurt van de school aan de Gebroeders van Doornelaan. Rond 20:50 uur betrapten agenten vijf jongeren die bezig waren met het molesteren van de raam.

Politiebureau

Een van hen is overgebracht naar het politiebureau, maar kon vrij snel naar huis toe. De rest moet zich op een later moment verantwoorden voor hun gedrag.

Heropening scholen

De kerstvakantie is voorbij en daarom gaan de basisscholen maandag weer open. "We zijn blij dat we naar school kunnen en de kinderen zien dit natuurlijk ook. Daar praten we ook over in de klassen", zegt Angelique Huijs die directrice Nicolette Seuren vervangt.

'Samenwerking politie'

Het nieuws verspreidde zich dan ook als een olievlek binnen het dorp, maar Huijs denkt niet dat dit een gerichte actie is geweest tegen De Twister. "We hebben hier al langere tijd last van jongeren die rondhangen bij het gebouw, maar die overlast is nu overgegaan op vernielingen. Er wordt goed samengewerkt met de politie die dit serieus oppakt."

Zwaar vuurwerk

Donderdag was de basisschool ook al de dupe van vandalisme. De politie vermoedt dat de schade aan de deur bij de ingang door zwaar vuurwerk is ontstaan. Of er een verband is tussen de zaken, is nog niet bekend. Voor nu is er een nooddeur geplaatst en is de ruit dichtgezet.