L1mburg Centraal: Proces tegen Maastrichtse huisarts gestart

Afbeelding ter illustratie © iStock
Rookmelders ook in oude woningen verplicht, proces tegen Maastrichtse huisarts gestart, sigarettenautomaat wordt museumstuk en meer Limburgs nieuws.

Proces tegen Maastrichtse huisarts gestart

Was het moord of palliatieve sedatie? Dat is de hamvraag in het strafproces tegen een Maastrichtse huisarts. De man wordt ervan verdacht in 2016 zijn schoonmoeder om het leven te hebben gebracht door haar een overdosis medicijnen te geven. De huisarts zelf ontkent in alle toonaarden. Toch denkt justitie een sterke zaak te hebben.

Rookmelders ook in oude woningen verplicht

Het nieuwe jaar is begonnen en dat brengt de nodige veranderingen met zich mee. Zo zijn rookmelders voortaan verplicht in iedere woning. Sinds 2003 was dat al het geval in de nieuwbouw, maar vanaf 1 juli gaat dat ook gelden voor oudere woningen. Brandpreventiespecialist Jos Loijens van de brandweer Zuid-Limburg juicht dat toe. Volgens hem zou iedereen eigenlijk al lang zo'n melder in huis moeten hebben, want rookmelders redden levens.

Sigarettenautomaat wordt museumstuk

De sigarettenautomaat is niet meer toegestaan in horecagelegenheden. Om roken te ontmoedigen, wordt het aantal verkooppunten geleidelijk teruggebracht. Tot voor kort was de sigarettenautomaat niet weg te denken, inmiddels is die een museumstuk.

Hoe kan de horeca zich voorbereiden op een leven met corona?

Hoe kan de horecasector zich voorbereiden op een leven met corona? Deze week praten we in L1mburg Centraal over de vraag van het kabinet aan sectoren om mee te denken over een leven met het virus. De horeca is inmiddels alweer een aantal weken dicht. Komende week maakt het kabinet bekend of de lockdown verlengd wordt. Vast staat wel dat we voorlopig niet van corona, de mutaties en maatregelen af zijn. Aan tafel is horecaondernemer Igor Stel te gast.

Zo bereidt MVV zich voor op derby tegen Roda

Na een ultrakorte winterstop begint vrijdag de voetbalcompetitie weer, met meteen een mooie Limburgse derby op het programma. Roda JC ontvangt in Kerkrade MVV. Alle reden dus om te kijken hoe de ploegen er voor staan. Vandaag waren we bij MVV in De Geusselt.

Pastoor fietst virtueel naar Santiago de Compostella

Tweeduizend kilometer fietsen en geen meter vooruit komen. Het is de pastoor van Houthem gelukt. Op een hometrainer trapte hij zich afgelopen jaar een ongeluk, alles voor een goed doel. Woensdag zette hij de laatste kilometers weg naar de denkbeeldige finish in Spanje, Santiago de Compostella.