L1mburg Centraal: mogelijk pas eind januari versoepelingen

Afbeelding ter illustratie © iStock
Brainstormen over leven met corona, Mitch Valize blikt terug op succesvol 2021 en meer Limburgs nieuws.

Mogelijk pas eind januari ruimte voor versoepelingen

Alle volwassenen kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccinatie. De scholen gaan volgende week weer open. Het lijkt dus de goede kant op te gaan. Toch maakt het demissionaire kabinet zich zorgen over de opmars van het omikronvariant. Verwacht wordt dat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames half januari gaat oplopen. Christian Hoebe, arts infectieziektenbestrijding van de GGD Zuid-Limburg praat je bij.

Tom Dumoulin gaat de Ronde van Italië rijden

Tom Dumoulin gaat dit jaar de Ronde van Italië rijden. Goede herinneringen heeft hij aan de Giro. In 2017 won hij 'm al, een jaar later werd hij tweede. Dumoulin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een grote liefde heeft voor de Italiaanse ronde.

Twee verdachten gearresteerd in moordzaak Andy de Heus

De politie heeft twee verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op de destijds 30-jarige Andy de Heus. Het gaat om een 35-jarige man en een 61-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Sittard. Hoofdverdachte Ronnie S. (54), eveneens uit Sittard, zit al jaren vast voor de dood van zijn zakenpartner. Hij bekende Andy in 2012 te hebben doodgeschoten in Stevensweert. De aanklager heeft altijd vermoed dat er meer mensen bij de dood van de marktkoopman betrokken waren.

Wiel was snelste Limburger in Elfstedentocht 1997

Vandaag 25 jaar geleden werd de laatste Elfstedentocht gereden. Wiel van Aken uit Puth kwam destijds als eerste Limburger over de streep. Samen met hem herbeleven we de 15de Tocht der Tochten, van 1997. Het is een verhaal over ontberingen, met triomf en drama. De inmiddels 66-jarige schaatser is een held maar heeft het befaamde Elfstedenkruisje nooit gekregen.

Brainstormen over leren leven met corona

Het kabinet vraagt allerlei sectoren om mee te denken over het leven met corona. Mensen wordt gevraagd creatief te zijn, want het virus gaat niet meer weg.

Mitch Valize blikt terug op succesvol 2021

Het leven van Mitch Valize is afgelopen jaar behoorlijk veranderd. De handbiker uit Heerlen is door zijn prestaties uitgegroeid tot het uithangbord van de paralympische sport. Mitch Valize was tijdens paralympische spelen in Tokio met twee gouden plakken.