1Lunch: Winkels en restaurants blijven mogelijk langer dicht

Foto ter illustratie. © iStock
Twee verdachten opgepakt in moordzaak Andy de Heus, de Limburgse bevolking is weer ietsje gegroeid en het OMT verwacht niet eerder dan eind januari verder te kunnen versoepelen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Limburgse bevolking licht gegroeid

De Limburgse bevolking is in 2021 weer een klein beetje gegroeid. Er overleden, net als vorig jaar, meer mensen dan gebruikelijk, maar er werden ook meer baby's geboren. Bovendien verhuisden er meer mensen naar onze provincie dan er vertrokken. De groei komt overigens vooral voor rekening van Noord-Limburg. In Zuid-Limburg krimpt de bevolking in de meeste gemeenten nog steeds. Lees hier meer.

Twee verdachten opgepakt in moordzaak Andy de Heus

De politie heeft twee verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op Andy de Heus. Het gaat om een 35-jarige man en een 61-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Sittard. Hoofdverdachte Ronnie S. zit al jaren vast voor de dood van zijn zakenpartner. De aanklager heeft altijd vermoed dat er meer mensen bij de dood van de marktkoopman betrokken waren. Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie © iStock / Politie

'Wel Giro, geen Tour voor Tom Dumoulin'

Tom Dumoulin verschijnt dit jaar aan de start van de Ronde van Italië. Dat melden meerdere sportsites. In de Italiaanse ronde wil de wielrenner voor een goede klassering gaan. De Maastrichtenaar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een grote liefde heeft voor de Giro. Hij is bovendien gek op Italië. Door zijn keuze zal Dumoulin vermoedelijk de Tour de France overslaan. Lees hier meer.

'Mogelijk eind januari ruimte voor versoepelingen'

Het Outbreak Management Team (OMT) denkt niet aan een snelle versoepeling van de coronamaatregelen, afgezien van het heropenen van de scholen. De deskundigen schatten in dat er pas eind januari 'verdere ruimte wordt verwacht om maatregelen te versoepelen'. Lees in ons liveblog meer actueel coronanieuws.