Roemer in speech: 'Laten we ons meer in elkaar inleven'

Emile Roemer, de gouverneur van Limburg © Jean-Pierre Geusens
De gouverneur van Limburg, Emile Roemer, heeft maandagavond in het gouvernement zijn eerste nieuwjaarstoespraak gehouden.
De gouverneur begint zijn speech, die live te volgen was op L1, met hoe moeilijk veel Limburgers het afgelopen jaar hebben gehad. Van de coronapandemie tot de watersnood: "Toch weet ik zeker dat Limburg de veerkracht kent om niet alleen alle wonden te likken, maar ook om sterker uit deze lange tunnel te komen."

Benieuwd

Roemer is ook benieuwd naar de ervaringen en ideeën van Limburgers om de provincie te helpen. "Deel met mij wat u blij, verdrietig of boos maakt. Hoe je denkt, hoe het beter kan. En waar oplossingen en kansen liggen. Al maak ik als gouverneur niet zelf het beleid, ik daag degene die dat wel maken, graag uit om boven hun disciplines en portefeuilles uit te stijgen. Om samen tegemoet te komen aan wat Limburgers nu nodig hebben."

Opkijken

De gouverneur ziet voor Limburg ook een voorbeeldrol, zodat de rest van het land naar de provincie kan opkijken. "Omdat wij, met Limburgse kennis, ervaring en innovatie, een schoner, slimmer, gezonder en eerlijker Nederland écht dichterbij kunnen brengen."

Limburgs kwartiertje

Roemer introduceert in zijn toespraak zelf een van zijn ideeën, een zogenoemd Limburgs kwartiertje. "Een klein kwartietje waarin mensen nog even kunnen nadenken of hun bericht echt de wereld in moet. En niet onnodig kwetsend of bedreigend is voor een ander. Laten we ons kortom, in 2022, eens wat meer inleven in elkaar. Veel Limburgers kunnen dat al heel goed."
De hele toespraak van Roemer is hieronder terug te bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!