Video: De eerste werkdag van het nieuwe jaar

Thuiswerker Marcel Mullenders uit Venlo. © L1 (Peter Beeker)
De eerste werkdag van het nieuwe jaar. Beginnen we 2022 met goede moed of frisse tegenzin?
Voor thuiswerker Marcel Mullenders uit Venlo is er niets veranderd eigenlijk. "Gewoon weer achter mijn eigen pc. Thuiswerken. Voorlopig blijft het zo."

'Mooie projecten en uitdagingen'

Toch begint de consultent voor douanepapieren het nieuwe jaar met frisse zin: "Ik ben niet heel blij met de thuiswerksituatie, maar ik maak er het beste van. Na deze eerste werkdag van 2022 hoop ik dat het nieuwe jaar veel mooie projecten en uitdagingen brengt."

Stress

Thuiswerken gaat prima, want technisch is er geen enkel probleem, vindt Marcel. "Het is alleen dat je niet voor niets naar kantoor gaat. Eventuele stress of problemen kun je makkelijker op je werk laten. Nu haal je dat toch een beetje de huiskamer in." Maar al met al blijft de douaneconsultent positief al ziet hij nog geen einde aan het thuiswerkregime.

Winkelier

Winkelier Maurice Pasch uit Venlo denkt er net zo over. Negativiteit brengt niks in het laadje: "Als ondernemer moet je positief zijn. De lichtpuntjes van het nieuwe jaar? Nou we zijn gewoon open voor de klanten. Dat vergeten veel mensen. Je kunt dan wel niet letterlijk de winkel binnenlopen, maar aan de deurbalie helpen we je graag."

Nieuwjaarsboodschap

Maurice runt de servies, keukengerei en geschenkenhandel samen met zijn broer Rogier. De zaak in de binnenstad van Venlo bestaat sinds 1864 en heeft heel wat crisissen in de geschiedenis overleefd. "Wij hebben er nog altijd zin in, maar de beste nieuwjaarboodschap zou voor ons zijn als we op 15 januari weer gewoon open mogen voor de mensen."

Nieuwjaarszoen

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar heeft Marcel nog geen collega gezien. Extra jammer deze dag zegt hij met een knipoog: "Tja, ik ben dan wel zo iemand die al mijn vrouwelijke collega's gelukkig nieuwjaar had gewenst op kantoor."