1Lunch: Herfstweer trekt over Limburg

Springen in de plassen © iStock
Gestolen GPS tracker leidt politie naar inbrekers, ruilactie levert 1250 euro op voor ziekenhuizen en herfstweer trekt over de provincie. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Gestolen GPS tracker leidt naar buit

Dieven hebben het de politie dit weekend wel erg gemakkelijk gemaakt door bij een woninginbraak een GPS tracker mee te nemen. Agenten konden de buit een dag later daardoor eenvoudig terugvinden in een Maastrichtse woning. Door de locatie van de GPS tracker digitaal uit te lezen, wist de politie gisteren twee personen aan te houden. Lees hier meer.

Incident in Blerick blijkt mishandeling

In een woning aan de Egelantierstraat in Blerick heeft gisteravond een mishandeling plaatsgevonden. Eén persoon raakte daarbij gewond. In eerste instantie werd gemeld dat er een overval plaats had gevonden op de woning, maar dat werd al snel gecorrigeerd. Lees hier meer.
Incident Blerick © Keistadnieuws

Geslaagde ruilactie voor de zorg: van paperclip naar mille

Een in november opgezette ruilactie van Meijelse horecaondernemer Rudy Gommans heeft 1250 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar ziekenhuizen in de regio. Gommans begon de ruilactie klein: met een rode paperclip. Lees hier meer.

Weerter illustrator in Klokhuis met geroemd kinderboek

Illustrator Raoul Deleo is morgen te zien in Het Klokhuis. Hij vertelt er over zijn boek Terra Ultima, dat de shortlist haalde van de Jan Wolkers Prijs 2021. De opnames waren "vermoeiend, maar ook hartstikke gezellig", schrijft Deleo. De illustrator is daarnaast onder de indruk van het eindresultaat. Lees hier meer.

Herfstweer trekt over de provincie

Het waaide gisteravond stevig, vandaag begon de dag met regen en ook morgen worden er meerdere buien verwacht. De winter laat zich op dit moment vooral van de herfstachtige kant zien. Vooral in Zuid-Limburg regent het morgen veel en langdurig. Op sommige plaatsen kan er zo'n 20 tot 30 millimeter uit de lucht vallen. Lees hier meer.