Oliebollen van Cas zorgen voor een klein verkeersinfarct

De oliebollen drive-in van Cas Wolters © De oliebollen drive-in van Cas Wolters
De oliebollen drive-in van Cas Wolters uit Roermond zorgde op oudejaarsdag voor een heus verkeersinfarct. "Er waren zoveel bestellingen dat ik hulp heb gekregen van mijn vrienden met bakken", geeft de oud-deelnemer van tv-programma Heel Holland Bakt toe.
Samen met zijn team werkte hij een groot deel van de dag aan de oliebollen. Dat was ook nodig want er was genoeg animo voor de drive in in Sint-Odiliënberg.

Uitje

Oliebollen scoren bij de bekende tv-bakker wordt beleefd als een heus uitje. "Je kunt toch nergens anders heen tegenwoordig dus dit is een prima idee", vertelt een vrouw vanuit haar auto in de oliebollenfile op de Leropperweg.

Doorpakken

"Ik vind het echt leuk dat de mensen zo enthousiast zijn", Cas Wolters geeft de meeste bestelling persoonlijk aan de klanten. Tijd voor een foto of selfie heeft hij ook, ondanks dat de rij wachtende auto's wel erg lang wordt. "We moeten wel even doorpakken nu", zegt medewerker Sabine Salden. "Mensen vinden het niet erg om even in de rij te staan maar het moet natuurlijk geen uren gaan duren."

Utrecht

"De meeste klanten komen uit de regio van Roermond. Sommige mensen hebben er een heel uitje van gemaakt om oliebollen te halen. "Tja er zijn zelfs klanten uit Utrecht gekomen", vertelt Cas Wolters lachend. Over het recept van zijn oliebollen doet hij niet geheimzinnig. "Staat gewoon op de site."

Oud en nieuw in Limburg

Niet alleen bij Cas maar ook bij andere oliebollenkramen worden volle zakken ingeslagen. Stephen Durham heeft een kraam in Hoensbroek en was rond 11:30 uur al bijna door zijn voorraad heen. L1 Verslaggever Ruud van Broekhoven ging de straat op om de bollenkopers te vragen hoe ze de jaarwisseling vieren.