Het jaar door de ogen van viroloog Marion Koopmans

Marion Koopmans © ANP
Het ging in 2021 weer voornamelijk over corona en dat heeft viroloog Marion Koopmans, afkomstig uit Steyl, geweten. Ze was veel in het nieuws: "Waar je ook keek, in de politiek, in talkshows, het gesprek ging over virussen."
Marion Koopmans, hoogleraar virologie, lid van het Outbreak Management Team en de Wereldgezondheidsorganisatie, onderzoekt niet alleen: ze informeert het grote publiek over corona en probeert te duiden.

Terugblik

Op 31 december is ze te gast bij L1, in een bijzondere bioscoop met plek voor twee, waar ze samen met presentator Frans Pollux aan de hand van een aantal fragmenten terugblikt op 2021. Waarom kiest ze ervoor om zo nadrukkelijk aanwezig te zijn in het publieke debat? Hoe houdt ze de gedrevenheid vast om zeven dagen per week met het virus bezig te zijn? En hoe gaat ze om met de bedreigingen en verwensingen de ze toegestuurd krijgt?
Bekijk hier een korte teaser van het gesprek. De hele uitzending '2021 door de ogen van... Marion Koopmans' is hier te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!