1Lunch: Gedupeerden watersnood nog last van mentale schade

Foto ter illustratie. © L1 (Sjors Abeling)
Mentale schade na watersnoodramp, duizenden sinaasappels in Obbicht en het wielerjaaroverzicht van 2021. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Mentale schade na watersnoodramp

Vijf maanden na de zware overstromingen van half juli voelen veel gedupeerden zich nog vaak alleen staan. Ook al waren ze verzekerd, vaak hebben ze nog steeds geen cent ontvangen of zitten ze nog steeds zonder spullen omdat de levertijd van de nieuwe huisraad enorm is. Bekijk hier de reportage.

Mysterie: duizenden sinaasappels op de weg

Het is niet duidelijk wie er duizenden sinaasappels is verloren op de vroege vrijdagochtend in Obbicht. De gemeente Sittard-Geleen en de politie tasten in het duister. Rond 5:00 uur kwam de eerste melding bij de politie binnen. Lees hier meer.
De weg in Obbicht lag bezaaid met sinaasappels. © René Lemmens

Geen treinen meer na 20:00 uur op oudejaarsavond

De NS rijdt met oud en nieuw volgens een bijzondere dienstregeling. Op 31 december rijden er vanaf ongeveer 20:00 uur geen treinen meer, behalve treinen die de rit naar de eindbestemming nog moeten afmaken. De eerste treinen gaan op 1 januari om 1:00 uur weer rijden. Lees hier meer.

Het wielerjaaroverzicht: een jaar van uitersten

Het wielerjaar 2021 is voor het Limburgse wielrennen een jaar van uitersten. Tom Dumoulin besluit tijdelijk te stoppen met wielrennen, maar wint later in het jaar een Olympische medaille. Wout Poels lukt het net niet niet om in de bolletjestrui Parijs te halen. Mike Teunissen is de ideale helper bij de successen van zijn kopman Wout van Aert. Lees hier meer.

Strijd tegen illegaal vuurwerk: 6,5 kilo in beslag genomen

De politie heeft donderdag 6,5 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in het Heuvelland. Naar aanleiding van meerdere meldingen over vuurwerkoverlast besloten agenten om onopvallend te surveilleren in het gebied. In totaal nam de politie dus 6,5 kilo illegaal vuurwerk in beslag. Ook zijn er meerdere processen-verbaal opgemaakt. Lees hier meer.