Overvolle opslagloodsen kringloopwinkels door lockdown

Foto ter illustratie. © iStock
De tweedehands inboedel komt de oren uit bij milieuparken en kringloopwinkels van reinigingsdiensten Rd4 in het zuiden van de provincie. De opslagloodsen staan bomvol met spullen.
Dat vertelt directeur Wil Sijstermans van Rd4. Hij roept inwoners op om hun spullen toch nog even thuis te laten staan.

Opruimwoede

Lockdowns zijn een walhalla voor zolderopruimingen. Zodra het land op slot is, stormt Nederland de zolder, kelder en garagebox in om nog maar eens stevig te ontspullen. Mensen hebben immers tijd over. "Normaal gesproken zijn we er heel blij mee", zegt Sijstermans. "Maar nu het de zoveelste lockdown is, zijn onze opslagloodsen zo onderhand wel vol."

Lockdown

Omdat er in 2020 en 2021 al zo veel spullen naar Rd4 werden gebracht, zijn de kringloopwinkels er nog niet aan toe gekomen om alles weer door te verkopen. De kringloopwinkels waren namelijk lange tijd zelf gesloten geweest voor verkoop, waardoor er alleen nieuw spul binnenkwam en niet verkocht werd. Het overschot van 2020 is nauwelijks nog verwerkt, als de nieuwe stortvloed aan spullen alweer voor de deur staat. Ook sinds zondag 19 december zijn de kringloopwinkels in onder meer Heerlen, Kerkrade en Margraten dicht.

Nog even wachten

"Laat de spullen nog even thuisliggen", vraagt Rd4 daarom. "Dat is beter voor de kwaliteit dan dat we het hier in de loods moeten laten staan, tot er plek is in de winkel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!