Stormschade: Gewonde in Schin op Geul, kerstboom omgewaaid

De omgevallen kerstboom in Horst © Omroep Horst aan de Maas
Op verschillende plekken in Limburg heeft de harde wind overlast veroorzaakt.
In Schin op Geul raakte een persoon gewond door een omgewaaide boom.

Ziekenhuis

Dat gebeurde rond 12:40 uur op de Scheumergats. Daar viel een boom op de auto, terwijl de bestuurder in het voertuig zat. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Horst

Op het Lambertusplein in Horst waaide dinsdagmiddag een kerstboom om. Een windvlaag bleek iets te sterk voor de boom. Het scheelde weinig of de marktkooplui van de weekmarkt waren geraakt. De standwerkers waren namelijk nét vertrokken na het opruimen van hun kramen voor de laatste weekmarkt van 2021. Door een flinke windvlaag ging de metershoge boom tegen de vlakte.

Gezaagd

Medewerkers van de dienst Openbare Werken van de gemeente Horst aan de Maas en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verhuur van de marktkramen zaagden de boom in stukken en voerden hem af.

Lottum

Ook in Lottum was er overlast door stormschade. Daar werd de brandweer opgeroepen naar de Grubbenvorsterweg. Een loshangende tak dreigde door de wind te vallen op de weg.

Verwachting

Meteo Limburg verwacht dat de wind nog wel even aanhoudt. De kracht gaat wel iets afnemen. Waar dinsdagmiddag op plekken 4 tot 6 Beaufort wordt gemeten, zal dinsdagavond de windkracht niet uitkomen boven de 4 Beaufort, zo is de verwachting. Ook woensdag en donderdag staat er een stevige wind, dan wordt een windkracht van 4 Beaufort verwacht.