L1mburg Centraal: Meer meldingen mensensmokkel Limburg

Vluchtelingen komen aan in een vluchtelingenkamp in Griekenland © ANP
Ontsnapte serval uit Herkenbosch is weer thuis, Julia en Guusje doen mee aan de CupCakeCup en meer Limburgs nieuws.
De uitzending van L1mburg Centraal van 27 december 2021. Met de volgende onderwerpen:

Meer meldingen over mensensmokkel in Limburg

Er worden steeds meer mensensmokkelaars opgepakt in Limburg. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Marechaussee die controles uitvoert bij de grens. In 2020 waren er in onze provincie 19 meldingen van mensensmokkel, dit jaar staat de teller op 37. Limburg volgt hiermee de stijgende landelijke trend. Voor vluchtelingen zijn mensensmokkelaars de enige kans op een beter leven.

Ontsnapte serval uit Herkenbosch is weer thuis

De eigenaar van de serval is halsoverkop teruggekeerd uit Spanje om zijn dier te zoeken. Uiteindelijk stond de serval maandagochtend voor de deur van haar baasje. Het dier ontsnapte zondag vanuit haar kooi in Herkenbosch. Omdat een zoektocht van de politie niets opleverde, keerde baasje Erik Aspers zondag terug uit Spanje: "Het dier zou alleen door mij gevangen kunnen worden."

Julia en Guusje doen mee aan de CupCakeCup

Het is al tien jaar lang vaste prik voor kinderen in de kerstvakantie, het NPO-Zapp-programma de CupCakeCup, een bakwedstrijd waarbij het ultieme doel is om de Gouden CupCakeCup te winnen. Dit jaar strijden twee meiden uit Venlo en Meijel mee, Julia en Guusje. De opnames zitten er inmiddels op. Speciaal voor onze camera toonden ze hun bakkunsten nog eens.

Jaaroverzicht VVV-Venlo: halve finale beker en degradatie

Deze week blikken we in L1mburg Centraal terug op het jaar van de Limburgse betaald voetbalclubs. Vandaag trappen we af met VVV-Venlo. Een jaar waarin de Venlonaren de halve finale van de KNVB bereiken, maar ook degraderen uit de eredivisie.